sonra, yine bahar…

sonra, yine bahar…

biraz erkenciydi ya bahar,

toprak hemen çağırdı bizi. bahçeye buyur etti.

hiç hesapta yokken, yağmurlarda henüz başlamamışken bütün yatakları hazır ediverdik. halbuki hep mayıs ortasını beklerdik. yağmurların arasında, çamurun içine bata çıka olmazdı bu işler.

yataklar hazır ama tohumları toprakla buluşturmadan az biraz daha bekleyelim diyecek olduk, bir ses hadi başlayın gayri diye dürttü bizi. her gün, azar azar, acaba don olur mu diyerek, çekine çekine tohumları bıraktık toprağa, biraz oraya biraz buraya. en son bir cesaretle domates ve biber fidelerini de salıverdik canına.

sonra ılık bir yağmur yağdı. yağdıkça yağdı. hiç durmadan yağdı…

bahçenin dört bir yanından çıkan tohumlar güneşe selam durdu, fideler başlarını gökyüzüne döndü, arsız otlar topraktan taştı.

biz de hiç utanmadan şenlik ettik. ee gözlerimiz de az buğulanmadı değil.

iste bir bahar da boyle kucak acti bize.

amma…

daha süslenecek saksılar, coşacak çiçekler, koşacak çocuklar var;

hele sen biraz daha dur güzel bahar, can’ım bahar…

az daha dur, olur mu?

13 Responses to sonra, yine bahar…

    • dunyaya bi oyle bi boyle bakmayı; dunyaya bi oyle bi boyle bakan bir arkadasimizdan ogrendik.o arkadasin ismi de Evren mis, shhhttt aramizda kalsin, sır :)

  1. Biz de bu bahar yeni bir eve taşındık, bahçeli bir ev.. Civciv aldık önce.. Annem yanımızdaydı hemen soğan ekti bahçeye.. gittik tohum, fide birşeyler aldık, küçük bir tarla oldu bahçenin bir köşesi.. Diğer köşe de palazlanan civcivlere bir alan.. Bahçemizin ortasında da bir avakado ağacı, kim bilir kimden hatıra bize gölgelik, sırtımızı yaslamalık.. Sizin hikayeniz bana çok ilham oluyor ve hep diyorum ki keşke daha çok yazsanız keşke daha çok anlatsanız öğrendiklerinizi, öğrendiklerinizden kendinizce hissettiklerinizi.. Allah yolumuzu hep Bahar’a çıkarsın.. Sevgilerimle

    • yeni eviniz hayirli olsun, mutlulukla, sağlıkla, huzurla oturun inşallah. biz bahçemizin ekilebilir alanlarını her sene genişletiyoruz, bazen niye bunları evi ilk aldığımız sene yapmadık diye de çok hayıflanıyoruz. eğer bahçeniz müsait ise meyve ağaçları dikin, yetişmesi zaman alıyor ama dalından yenen meyvenin verdiği mutluluk bir başka oluyor.

      geçtiğimiz 2-3 ay biraz rahatsızdım, blogla pek ilgilenemedim. şimdi biraz daha iyiceyim. hoş daha düzenli yazayım derken geçen hafta da çok sevdiğim fotoğraf makinamı bahçede hortumun yanında bırakmışız, çalıştıramadık. halledeceğiz inşallah. şunu da belirteyim ki blog benim evim gibi oldu, o yüzden buradan vazgeçemem, vazgeçmek de istemem. özetle buralardayım, buralarda olacağım :)

      • Geçmiş olsun inşAllah..hem sağlığınız için hem de fotoğraf makinası için;) bahçemiz de hergün yeni bir hediye ile geliyor.. Geçen de açan muhteşem çiçeklerin passion fruit olduğunu keşfettik.. öyle sevindim ki.. sanki gaibden gönderilmiş gibi.. aslında bir nevi öyle:) ektiğimiz alan konusunda da çok acemiyiz daha.. şimdiden başladık biz de seneye şöyle yapalım, şuraya da ekelim diye:) çocuklar da oyuncaklarla oynamaz oldular nerdeyse.. bahçe de birşeyler peşindeler..annem Allah bu bahçeyi bu çocuklara hediye etti, diye diye döndü memleketine..ama ben biraz tembel çıktım, daha çok ilgilenmem gerek toprakla.. öyle işte hepimizin bir yolculuğu var.. ama bu karşılaşmalar bana hayret veriyor..yolculuğun bir yerinde bir parça gibi çıkıyor insanlar karşıma..bakalım yol nereye..
        Çocuklara ve size çok çok sevgilerimle..

  2. Sanmam ki ögretmis olsun, sanmam ki ögretilebilir bi sey olsun bu. Bazi kalpler sarkilarini ayni dalga boyunda veya senkronize söyler, birinin söyledigi sarki ötekine olsa olsa animsatir :)

  3. Blogunuzu bugün GeCe’den öğrendim. Henüz tüm yazılarınızı okuyamasam da müdaviminiz olacağım belli. Hayran kaldim. Hayalimi gerçekleştirmişsiniz. Neresi burası?

    • cok tesekkur ederim. su anda yasadigimiz yer amerika da kucuk bir universite kasabasi. sizin de hayallerinizin en kisa zamanda gerceklesmesini kalpten dilerim. sevgiler…

  4. Sevgili Hüsra ablacim lütfen instagram hesabınızı herkese açık yapın tekrar… paylasimlarinizin çok sıkı takipcisiyim ama instagram kullanmayı sevmiyorum. Hep bundan korkmustum! :) lütfen açın :)

    • sevgili Merve, bu ay icerisinde herhangi bir paylasim yapmayacagim, instagrama temmuz basina kadar ara verdim. takibe alanlarin profillerini genelde tek tek inceliyorum, bu donemde yeni takipci kabul etmek istemedigim icin o yuzden ozele aldim. temmuz basinda insallah tekrar acarim. kucak dolusu sevgiler…

HOŞGELDİNİZ

Toprak ve doğayla bütünleşmek, evde üretmek, çocuklarımızla okulsuzluğu öğrenmek ve yavaşlamak için çabalayan altı kişilik bir aileyiz. Ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.